Oleoterapija ulja za bebe

$article_titleUlja za bebe moraju biti sigurna i neagresivna , ne smiju sadržavati mentol, kamfor , eugenol i sintetičke konzervanse, niti umjetne boje i mirise. Za bebe se ne smiju koristiti ulja cedra, limuna, metvice, eukaliptusa , ruzmarina i timijana. Najbolja su biljna ulja koja možemo koristiti za suhu i oštećenu kožu kao i za trbušne kolike, kašalj, respiratorne probleme i osip.

Preporučujemo organska biljna ulja argana za suhu kožu i ulje badema za sve tipove kože. Flove ulje avokada i jojobe koja se koriste samo dermalno, hidratiziraju kožu beba. Za svrbež i kožna oboljenja može se koristiti macerat nevena.

Kod težih kožnih oboljenja možemo koristiti 2 posebno efikasna ulja , a to su ulje boražine i noćurka , koja se koriste kod dermatitisa, ekcema i psorijaze.

Flove Novaskin ulje posebna je mješavina biljnih ulja koja se koriste kod kožnih oboljenja beba.

U biljna ulja badema, argana, avokada i jojobe možemo dodavati eterična ulja u koncentraciji do 3% i to eterično ulje kamilice i lavande za bebe do 3 mjeseca, za bebe od 3-6 mjeseci eterično ulje naranče i mandarine, a za starije bebe i ulje čajevca i macerat nevena.

U kupke za bebe , može se dodavati par kapi eteričnog ulja lavande , kamilice ili geranija.
Preporuke